‘Sturm der Liebe’ favoriete soap van kwieke eeuwelinge Rosa Lagrou uit Kortemark

Feest voor Rosa Lagrou onlangs, want ze blies maar liefst honderd kaarsjes uit. Ze kreeg niet alleen heel wat familie op bezoek, maar ook een delegatie van het Kortemarkse schepencollege.

Rosa werd geboren op 19 juni 1924 in het ouderlijk huis Gasthof de Engel in Gits. Na drie jaar normaalschool in Tielt en een jaar in Roeselare bleef Rosa op 16-jarige leeftijd thuis om te helpen in de handelszaak.

Daar ontmoette ze haar toekomstige man, veehandelaar Roger Dewitte. Ze trouwden in 1945 en startten in 1950 samen een slagerij op de hoek van de Handzamestraat met de Hospitaalstraat. Het gezin werd verrijkt met twee kinderen: zoon Marc en dochter Ann. Er zouden vier kleinkinderen en negen achterkleinkinderen volgen.

Veel te vroeg moest Rosa in 1962 afscheid nemen van Roger. Ze bleef de beenhouwerij verder runnen. Later trad zoon Marc samen met zijn vrouw Brigitte in de voetsporen van zijn ouders.

In 1986 hertrouwde Rosa met Gaston Lanoye, de bekende onderwijzer in de gemeenteschool. Met hem mocht ze nog heel wat mooie jaren beleven, tot ze ook van Gaston afscheid moest nemen, in december 2012.

Rosa bleef niet gespaard van tegenslagen. Naast het afscheid nemen van haar dierbaren overwon ze in 1980 pancreaskanker.

Soapserie

Rosa is bovendien nog altijd bij de pinken. Ze voelt zich in haar sas, thuis in haar vertrouwde omgeving, omringd door veel zorgende handen van familie en thuiszorgdiensten en haar mantelzorger Astrid. Lezen, koken en kruiswoordraadsels oplossen zijn haar lievelingsbezigheden. Maar alles moet wijken voor Sturm der Liebe, de soapserie die ze voor geen goud wil missen.

The post ‘Sturm der Liebe’ favoriete soap van kwieke eeuwelinge Rosa Lagrou uit Kortemark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »