Sportieve uitbreiding voor speelsite Ter Linde in Menen

De speelzone op de speelsite Ter Linde in Menen wordt verrijkt met een nieuw sportief element, namelijk een fitness pull-up-toestel.

“Het toestel stond als testapparaat in de Rijselstraat en krijgt hier een nieuwe bestemming, waardoor de site verder wordt ontwikkeld als een volwaardig speel- en sportterrein”, zegt schepen van Evenementen en Sport Kasper Vandecasteele. Deze uitbreiding biedt iedereen de mogelijkheid om te fitnessen en te voetballen. Het herplaatsen van het pull-up-toestel is een belangrijke stap in de transformatie van Ter Linde. “Deze site is bedoeld om sporters een plek te geven waar ze kunnen trainen en genieten van sportieve activiteiten. De toevoeging van het pull-up-toestel draagt dus bij aan de veelzijdigheid van de locatie en stimuleert een actieve levensstijl in de buurt”, aldus de schepen.

Andere toekomstige ontwikkelingen op Ter Linde onthullen al een tipje van de sluier. De tribune is bijvoorbeeld in verschillende vormen uitgesneden, een voorbode van een graffitiproject dat in samenwerking met de jeugddienst en vzw Uit De Marge zal worden uitgevoerd.

Speelbos creëren

“Dit creatieve initiatief zal de speelsite niet alleen visueel aantrekkelijker maken, maar ook de betrokkenheid van de jeugd in de buurt vergroten.”

Verder zijn er ambitieuze plannen om van het tweede voetbalterrein een speelbos te maken. “Dit project is bedoeld voor zowel jong als oud en zal een natuurlijke en avontuurlijke speelomgeving bieden voor de hele buurt. Het speelbos zal een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van Ter Linde als een veelzijdige recreatieve ruimte. Met deze uitbreidingen en plannen wil Menen zijn inwoners een aantrekkelijke en gevarieerde omgeving bieden om te sporten, spelen en recreëren. De speelsite Ter Linde wordt hiermee een belangrijke aanvulling op het bestaande aanbod van sport- en recreatiemogelijkheden in de stad. Stap voor stap gaan we richting het groter geheel dat the place to be moet worden voor onze jongeren”, besluit Kasper Vandecasteele. (

The post Sportieve uitbreiding voor speelsite Ter Linde in Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Liveblog Rock Werchter: Måneskin begint dadelijk aan headlinershow, dEUS trakteert festival op carrièreoverzicht met veel hits

De tweede avond op Rock Werchter gaat zijn laatste uren in: om 23.30 uur begint de Italiaanse groep Måneskin aan hun headlinershow. Twee Belgische artiesten hebben deze tweede festivaldag mee bepaald: dEUS met hun show vol hits en Glints die Daan had uitgenodigd om samen zijn klassieker ‘Housewife te coveren. Volg de uitzending van Studio Brussel vanaf 13 uur.

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »