Scholengemeenschap Sint-Michiel breidt aanbod uit met OV2

Het aanbod buitengewoon onderwijs in regio Roeselare wordt vanaf september 2024 uitgebreid.

Scholengemeenschap Sint-Michiel kreeg de bevestiging van het Vlaams Ministerie van onderwijs dat Inoa, het voormalige Sint-Idesbald, opleidingsvorm 2 mag organiseren binnen het secundair onderwijs. Dit vanaf het schooljaar 2024-2025.

“Vanaf september kunnen leerlingen met een autisme spectrum stoornis (type 9), leerlingen met een gedrags- en emotionele stoornis (type 3) en leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften die moeilijk aansluiting vinden in een school voor gewoon onderwijs (type BA) in Onze Jeugd of Inoa secundair onderwijs terecht voor onderwijs met ondersteuning”, aldus directeur Gerrit Demolder van Inoa.

Onze Jeugd mag vanaf volgend schooljaar zijn aanbod verruimen met de oprichting van fietsinstallatie in de derde graad A finaliteit en met bedrijfswetenschappen in de tweede graad finaliteit. “Hiermee bieden we voor het eerst in Onze Jeugd een doorstroom finaliteit gericht op het verder studeren in het hoger onderwijs aan”, aldus directeur Kristien Duhamel.

Dichter bij huis

Bij Inoa biedt men opleidingsvormen OV1 en OV3 aan, in onze Jeugd is er OV 4. Het organiseren van OV2 zorgt voor het vervolledigen van het aanbod en voor een uitbreiding van de expertise.

“Een sterk verhaal, want de komst van OV2 binnen de scholengemeenschap zorgt ervoor dat leerlingen met ondersteuningsnoden in de regio vanaf volgend jaar op een redelijke afstand van thuis, onderwijs kunnen volgen. Bovendien zal de goede samenwerking tussen de scholen hierbij nog worden geïntensiveerd met het oog op onderwijs op maat van elke leerling”, aldus coördinerend directeur van de scholengemeenschap Kristof Dewaele.

Ouders die hun kind willen inschrijven voor OV2 vinden extra informatie op de website www.inoa-groep.be.

The post Scholengemeenschap Sint-Michiel breidt aanbod uit met OV2 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Stagiair Joe (37) mag ziekenhuis zes maanden na bizar ongeval op parking The Jane verlaten, maar wacht nog lange revalidatie

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Wereldwijde voedselprijzen stabiel gebleven in juni

De wereldwijde voedselprijzen bleven in juni gemiddeld onveranderd in vergelijking met mei. Een daling van de graanprijzen compenseert de hogere prijzen van producten zoals plantaardige oliën, boter en suiker. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vrijdag gemeld.

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »