San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.

“Er zijn in onze gemeente nog altijd mensen die geen computer of internetverbinding hebben. Anderen kunnen niet goed overweg met apps op hun smartphone of programma’s op hun laptop, waardoor ze soms de weg kwijt raken op een website of in online formulieren en daardoor veel kansen in onze samenleving mislopen. Als gemeente willen we daar komaf mee maken door de mensen die niet (meer) kunnen volgen te helpen en te ondersteunen om hun nodige digitale vaardigheden te verbeteren”, aldus schepen van Sociale Zaken Annick Debonné

Samenwerking

“Hiervoor werd een samenwerkingsproject opgezet tussen de gemeenten Tielt, Meulebeke, Wingene, Ruiselede, Pittem, Ledegem en DVV Midwest. Via subsidies voor maatschappelijke integratie zal elke gemeente inzetten op digitale inclusie voor de meest kwetsbaren. San Maes zal zowel voor Pittem als Ledegem werken en zal via huisbezoeken of in het sociaal huis, en in samenwerking met welzijnsorganisaties, één-op-éénbegeleiding voorzien.”

Onder de noemer Koffie & Cookies organiseert de gemeente ook groepsmomenten waar mensen vrij in en uit kunnen lopen om een vraag te stellen over digitale problemen. Die zullen gekoppeld worden aan diverse activiteiten in Pittem.

“Naast de reeds bestaande initiatieven met vrijwillige digihelpers in het digipunt in de bibliotheek en een ruimer aanbod van digilessen is dit nog een extra pijler in onze ambitie om iedereen digitaal mee te krijgen.”

The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »