Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.

“Nogal wat mensen parkeren hun auto achteraan de Sint-Dionysiuskerk om te carpoolen”, zegt Nino D’Hellem. “Ik hoor van omwonenden dat het daar tijdens de week behoorlijk vol staat. Dit heeft tot gevolg dat er minder beschikbare parkeerplaatsen zijn, wat soms een probleem vormt wanneer er bijvoorbeeld in de kerk een uitvaartplechtigheid is. Het grasveld voor de kapster Jolien zou een ideale plek zijn. Ik roep de stad op om aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de vraag te stellen om dit minstens te onderzoeken. Deze parking kan mooi aangekleed worden en kan zo een gezicht geven aan de toegang tot onze stad.”

Eigenaar

“Met bijvoorbeeld enkele laadpalen, een fietsstalling en zitbanken kan de gebruikswaarde en aantrekkelijkheid van de parking nog verhoogd worden. Deze werken kunnen dan geïntegreerd worden bij de voorziene werken voor de ontdubbeling van de N58. Dit is volgens mij alvast een ideale plaats voor een carpoolparking en dat zou alleszins een meerwaarde zijn. Men kan er iets heel moois van maken.”

“Die grond ligt hier al jarenlang zonder dat daarmee iets gebeurt. Ik vraag me af wie de eigenaar is: AWV, de stad of een particulier? Wat verderop onder de brug van de A19 in Menen is er een carpoolparking en die wordt heel druk bezet.”

Het antwoord van burgemeester Youro Casier (Vooruit) tijdens de gemeenteraad was wel heel kort. “We gaan de vraag overmaken aan AWV”, klonk het.

Ondertussen werkt Wegen en Verkeer ook verder aan het dossier van de ontdubbeling van de N58 in Geluwe. Volgens de huidige planning zouden deze werken begin 2025 starten. De studiekosten bedroegen ongeveer 400.000 euro. Voor de uitvoering werd 10,5 miljoen euro vastgelegd.

The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »