Republikeins front moet uiterst rechts van de macht houden in Frankrijk

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken uit de Franse parlementsverkiezingen, in de hoop dat uiterst rechts zondag niet aan de macht komt. Het strategische spel toont ook dat Macron zijn troepen niet meer in de hand heeft.

 

Meer krantenkoppen in België

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »