Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.

In 2018 organiseerde het gemeentebestuur de eerste editie van het Waterbekfestival naar aanleiding van de ingebruikname van dit bufferbekken. Burgemeester Véronique Buyck verzekert dat het familiale karakter behouden blijft: “Voor ons is het in eerste instantie de bedoeling om mensen in eigen dorp te laten genieten van kwalitatieve activiteiten en evenementen. Als dat grootschalig kan, graag. Maar ons warme karakter moet behouden blijven. We hebben afgelopen winter bewezen dat dat kan met ons lichtspektakel ’t Veld Verteld.” Coördinator Tobias Callewaert van de cultuurdienst wist elk jaar een aantrekkelijke cast te vinden en zo kan het festival blijven bestaan aan de oever van de Waterbek.

Regi Live

De hoofdact voor dit jaar is Regi. Met Regi Live moet de Waterbek weer vollopen. “De groene omgeving biedt heel wat ruimte om het publiek te ontvangen. DJ en producer Regi Penxten is afkomstig uit Hasselt en stapte in de jaren 90 in de showbizz. Hij is onder meer producer van Milk Inc. In 2004 begon hij met discomuziek uit te brengen en die zal niet ontbreken aan de Waterbek.”

Lokaal talent

Regi krijgt opnieuw het gezelschap van verschillende gasten, waarbij vooral uitgekeken wordt naar Linda Mertens. Na een tijdje afscheid genomen te hebben, is ze nu helemaal terug om alle hits van Milk Inc te brengen.

Verder kun je genieten van optredens van Get Ready en Maksim. Naast grote artiesten op het podium, zet het gemeentebestuur ook in op lokaal talent. De kinderanimatie wordt voorzien door lokale mensen, net als de foodtrucks, of de programmatie van livepainting met streetartartiste jonk. Daarnaast geniet je ook van steltenacts en sfeer op het terrein. Met een stomende afterparty van Ardooienaar Dennis Cartier kunnen bezoekers het perfecte vakantiegevoel ervaren.

Voor kinderen onder de twaalf jaar is de toegang gratis, maar ze moeten wel een gratis ticket boeken. De basisprijs voor tickets bedraagt 18 euro. Info via Tobias Callewaert in het gemeentehuis of het Hofland. Tickets zijn ook te boeken via de website van de gemeente.

Fietsparking

De ingang van het festival ligt aan de Berlingmolenstraat en de Eekhoutstraat. Er is een fietsparking. Brandweer en politie zorgen voor de veiligheid.

The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »