Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”

De voorbije week zijn er weer verschillende aangiftes gebeurd binnen onze politiezone waarbij er bij vooral oudere slachtoffers een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Of toch op zijn minst geprobeerd werd geld af te pakken”, zegt Annemie Wittesaele, woordvoerder van Politiezone Kouter, die de gemeenten Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg en Torhout.

Een jaar geleden werd de politiezone Kouter al eens geconfronteerd met gelijkaardige feiten. “Maar nu doet het fenomeen zich voor in de verschillende gemeenten van onze politiezone. Enkele slachtoffers zijn een paar duizend euro’s kwijt”, verduidelijkt Annemie Wittesaele.

Werkwijze

De werkwijze van de daders is volgens de politie steeds dezelfde: “ Slachtoffers worden opgebeld door een zogenaamde medewerker van Cardstop of van de bank. Er wordt meegedeeld dat er verdachte transacties vastgesteld werden en een dat een medewerker (van Cardstop of de bank) zich zal aanbieden aan de woning.”

“De zogenaamde medewerker komt langs en geeft de nodige ‘uitleg’. De bankkaart van het slachtoffer wordt meegenomen om te ‘vernietigen’. Hierna verlaten de daders de woning van de slachtoffers met de bankkaart en gaan ze over tot het verrichten van allerlei aankopen en/of het afhalen van geld.”

Tips

Annemie Wittesaele geeft de bewoners volgende tips mee: “ Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen! Indien je opgebeld wordt, doe dan zelf eerst nazicht naar de rekeningen om te zien of er effectief verdachte transacties werden uitgevoerd.”

“Heb je een dergelijk telefoontje ontvangen of is er iemand langsgekomen bij je thuis, aarzel dan niet om onmiddellijk de 101 te bellen! Geef nooit bankkaarten en/of codes, op welke wijze dan ook, door aan derden!”

The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »