Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.

“Het spreekt voor zich dat de bezoekers van Leie Waterdag getrakteerd worden op onvervalste waterpret”, vertelt schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V). “Dertien speedboten varen op en af en nemen in totaal 650 mensen mee voor een gratis ritje van zo’n 25 minuten aan de jachthaven van Sint-Eloois-Vijve.” Wie mee wilde varen moest er snel bij zijn, want de speedboten zijn ondertussen volzet.

Wie liever op het droge blijft, kan genieten van veel sfeer en animatie in een gezellig zomerdorp. “Van 10 tot 19 uur kan iedereen er terecht voor zomerse ambiance, een hapje en een drankje en doorlopende kinderanimatie. Denk maar aan een sumo-hanengevecht, een knallende kippenschieting en eindeloos springplezier op de springkastelen. Vanaf 15 uur brengt onze dj muzikale zomervibes.”

Kunstig Claus-sausje

Van 14 tot 18 uur draait ook het creatieve luik van Leie Waterdag op volle toeren. Het is 100 jaar geleden dat kunstschilder Emile Claus het leven liet. Om hem te eren, werd al een fietstocht uitgestippeld, voorzien verschillende organisaties passende activiteiten en richtte het stadsbestuur een grote Belevingsexpo in de kerk van Sint-Eloois-Vijve in.

Al de speedboten zijn ondertussen volzet.

“Tijdens Leie Waterdag kan iedereen zijn innerlijke Emile Claus bovenhalen en zich wagen aan urban sketching, of een eigen kunstwerk maken onder begeleiding van Ponyvalent. Je kan er ook een vrolijke kip of een gepersonaliseerde karikatuur knutselen. Gezinsbond Waregem opent een photobooth waar je na de kindergrime met kleurrijke gekke bekken plaatjes kan maken.”

Paint&Sip

Ook Toerisme Leiestreek is van de partij. “Tijdens de unieke Paint&Sip-workshop schilderen de deelnemers een waanzinnig landschap of creëren ze een kleurrijke interpretatie van een meesterwerk uit de Leiestreek. Ondertussen proeven ze van streekeigen dranken.” Deze workshops zijn intussen ook helemaal uitverkocht.

Leie Waterdag vindt op zondag 7 juli van 10 tot 19 uur plaats aan de oevers van de Leie in Sint-Eloois-Vijve, bij het kampeerautoterrein Leiekamper.

The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »