Nieuwe schaakclub De Meense Leieschakers zoekt leden: “Er is hier veel lokaal talent”

“We willen de schaaksport promoten, maar ook Menen op de kaart zetten”, zegt voorzitter Nico Ramacker (51) van De Meense Leieschakers. De pas opgerichte schaakclub heeft cultuurcafé BoegieWoegie op de Grote Markt als thuisbasis.

De Netflix-serie ‘The Queen’s Gambit’ poetste het stoffige imago van de schaaksport helemaal op en zorgde ervoor dat schaken bij jong en oud aan populariteit won. Ook in Menen is er een levendige interesse voor de sport. Nico Ramackers (51) organiseerde tijdens de vorige Wieltjesfeesten een geslaagd schaaktoernooi in de Bruggestraat. Nu zet hij als voorzitter zijn schouders onder de Meense Leieschakers. Zijn zoon Quinten (25) neemt de jeugd onder zijn hoede. Jaron Notebaert, Robin Vantieghem en Koen Brouckaert vervolledigen het bestuursteam.

Nieuw bloed

“Ik was ondervoorzitter bij schaakclub De Wetterse Vrijpion, de regerende landskampioen. Nu stop ik daarmee om in eigen stad een schaakclub te beginnen. Enkele leden maken mee de overstap, maar we verwachten vooral veel leden te werven in Menen, want hier is veel talent aanwezig”, zegt Nico.

“Zowel bij de jeugd als de volwassenen zorgen we voor een reeks voor beginners en gevorderden. In de nationale competitie zullen we aantreden met twee ploegen: een kampioenenploeg en een opleidingsploeg. We willen de schaaksport promoten, maar ook Menen op de kaart zetten. Via de Leie willen we de rest van België veroveren”, klinkt het strijdvaardig.

Toegankelijk voor iedereen

Om de tactische meesterzetten van deze strategische sport onder de knie te krijgen, organiseren de Leieschakers een lessenreeks. “Schaaklessen zijn doorgaans vrij duur, de prijzen durven op te lopen tot 30 en zelfs 40 euro per uur. Wij willen onze lessen toegankelijk maken voor iedereen. Daarom beperken we ons tot een democratische 6 euro per les. De lessenreeks start in september. Voor de jeugd is er tweewekelijks les voorzien op woensdag om 18 uur, voor de volwassenen op zondagvoormiddag van 10 tot 12 uur. Maar deze zomer al kan je vrij komen schaken, de eerste keer is op woensdagavond 3 juli. Op de komende Wieltjesfeesten organiseren we een schaaktoernooi op de Grote Markt.”

Meer info: [email protected]

The post Nieuwe schaakclub De Meense Leieschakers zoekt leden: “Er is hier veel lokaal talent” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »