Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.

Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu stelde de site aan het bufferbekken voor. “Eind 2020 lanceerde de Provincie West-Vlaanderen samen met Westtoer een oproep binnen het subsidiereglement ‘Beleef West-Vlaanderen’.

Met dit reglement wilde het provinciebestuur inspelen op de relance van de toeristische sector tijdens na de coronacrisis. Het reglement wilde ook een impuls geven aan de toeristische beleving in West-Vlaanderen.”

Duurzame ingrepen

Een van de subsidiedoelstellingen daarbij was de realisatie van recreatieve hotspots. “Dit zijn plekken in de publieke ruimte die belevingsvoller worden voor de recreant door verschillende creatieve, duurzame ingrepen of waarbij het comfort van de gebruiker verhoogd wordt en ingrepen eventueel zelfs bijdragen aan de veiligheid. Voorbeelden daarbij zijn: belevingsvolle en kwalitatieve picknickplekken, ligzetels, spelelementen en uitkijkpunten”, aldus nog de gedeputeerde van Toerisme. “Belangrijke voorwaarde daarbij was wel dat zo’n hotspot bij voorkeur gelegen was onmiddellijk langs of op een provinciale, bewegwijzerde recreatieve route en/of knooppuntennetwerk voor fietsers en wandelaars.”

Stad Oudenburg pikt graag in op dergelijke initiatieven en ziet er opportuniteiten in om bijzondere rustplaatsen aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Daarom werd beslist een subsidiedossier in te dienen voor het bufferbekken in Ettelgem. “Dit bufferbekken is een mooie plek om te vertoeven. We wilden al een tijdje aan de slag met de site. Daarom hebben we ons aangemeld bij Westtoer voor het realiseren van het bufferbekken als recreatieve hotspot”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.

Picknickbanken

“De centrale ligging van de site langs knooppuntenroutes is uitstekend, alsook de nabijgelegen Romaanse kerk en het natuurdomein De Hoge Dijken zijn op wandelafstand. Ondertussen werden al verschillende picknickbanken en fietsnietjes geïnstalleerd”, aldus nog Romina Vanhooren. (LIN)

The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »