Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu zondagnamiddag 7 juli ter gelegenheid van Moerbrugge Feest.

De nieuwe ontmoetingsruimte ’t Verzetje situeert zich in Zuidleie, in de vroegere bibliotheek. Een ontmoetingshuis is een plaats waar mensen terechtkunnen voor een vrijblijvende babbel, een luisterend oor, een moment van rust en gezelligheid. Bezoekers kunnen er genieten van een kopje koffie of een ander drankje.

Vrijwilligers

Vrijwilligers baten het ontmoetingshuis uit en staan garant voor een warm onthaal. Buiten de vaste openingstijden wil ’t Verzetje ook verschillende activiteiten aanbieden, zoals een knutselnamiddag voor kinderen, een spelletjesnamiddag, bloemschikken. Het programma zal te vinden zijn via flyers, affiches, De Merel en de Facebookpagina van Verzetje – Moerbrugge.

Net als in het ontmoetingshuis van Waardamme en Hertsberge kan je ook in Moerbrugge boeken voor volwassenen en adolescenten lenen. Het aanbod kinderboeken kreeg een plek in de Vrije Basisschool De Vaart.

“De naam van het nieuwe ontmoetingshuis heeft een tweeledige betekening. Enerzijds verwijzen we naar de slag van Moerbrugge en het verzet dat ook in Oostkamp actief was tijdens de Tweede Wereldoorlog, anderzijds kan iedereen hier een aangenaam verzetje vinden”, licht Kelly Scheldeman toe.

Moerbrugge Feest

’t Verzetje opent de deuren elke maandagnamiddag van 14 tot 17 uur. Ook nu zondag 7 juli zal het ontmoetingscentrum open zijn, ter gelegenheid van Moerbrugge Feest.

Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je graag onder de mensen? Aarzel niet om de ploeg van enthousiaste vrijwilligers te versterken en neem contact op met Ingrid Van Meenen of Mieke Gregoire via e-mail op [email protected] of bel naar Warme Gemeente op het nummer 050 819 920.

The post Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »