Naast eigen citygame ‘Expeditie Bredene’ heel wat te beleven tijdens de zomer in Bredene

De Bredense zomer is er eentje om naar uit te kijken. Dat belooft alleszins toerismeschepen Alain Lynneel (Vooruit), die onlangs het evenementenprogramma mocht voorstellen.

Het Afro C Festival moet uiteraard de blikvanger van het zomerprogramma worden: “Het festival met zijn wereldmuziek, tropische sfeer en heerlijke wereldkeuken keert na enkele jaren afwezigheid terug naar de evenementenweide van het Paelsteenveld, op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus. Maar vergis je niet, er valt nog zoveel meer te beleven in juli en augustus”, klinkt het bij schepen Alain Lynneel.

Het zomerseizoen werd op zaterdag 29 juni ingezet met het Feest van de Bredenaar, waarbij op het Duinenplein allerhande activiteiten en de lancering van citygame ‘Expeditie Bredene’ stonden geprogrammeerd.

Klassiekers

Op de evenementenkalender komen ook heel wat klassiekers terug. “Op zaterdag 13 en zondag 14 juli organiseren we opnieuw de Dunegatfeesten. Het wordt een feestweekend met onder meer de kunstmarkt Dune Art, straatanimatie, een braderie en een springkastelendorp op zondag.”

‘Kom Grasduinen’ moet ook dit jaar op zoek naar een nieuw onderkomen door de werken aan het nieuwe zwembad. “Onder de nieuwe vlag ‘Kom Zomeren op het Paelsteenveld’ (zaterdag 10 augustus) blijven sport en spel ook nu weer centraal staan tijdens deze familiehappening.”

Bredene Dorp verwelkomt op vrijdag 26 juli dan weer voor het eerst ‘Bredene Zingt’. Op hetzelfde podium onder de Watertoren staat een dag later (27/7) het gratis muziekfestival ‘The Village’ gepland.

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli slaat het Wild West Festival, het trefpunt voor country- en westernliefhebbers, zijn tenten op in het Paelsteenveld. ‘I Love Thailand’, het grootste Thaise evenement van de Benelux, keert terug op zaterdag 24 augustus.

Optredens

“Het pittoreske binnenplein van het Turkeyenhof, de thuisbasis van heemkring Ter Cuere, vormt opnieuw het decor voor enkele sfeervolle optredens. Op vrijdag 5 juli komt in het kader van Vlaanderen Feest de coverband Ontpopt naar het Turkeyenhof. Op vrijdag 9 augustus is de Sugar Cane Combo met jaren 30-muziek er te gast. De concerten in het Turkeyenhof zijn voor veel Bredenaars en toeristen intussen een vaste afspraak geworden”, geeft Lynneel aan.

Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 augustus komt MNM Summertime naar het Duinenplein, met optredens van de Ketnet Band, de Radio Hallo Discoshow, Judith en Pauline,… “Wie na een dagje strand nog even wil nagenieten, kan dat op vrijdag 21 juli, donderdag 1 augustus en dinsdag 13 augustus tijdens de Lotto’s Muziekshow op het Duinenplein.”

Strandbloemen

Een hele zomer lang kun je op het strand deelnemen aan verschillende activiteiten.

“Kinderen kunnen er leren hoe strandbloemen te maken en vervolgens meedoen aan de wedstrijd ‘De mooiste bloemenwinkel’. Je kunt ook mee komen vliegeren tijdens Kite Away, of meedoen aan de wedstrijd fortenbouw op het strand.”

“En noteer alvast zaterdag 3 augustus, want dan organiseren we opnieuw het Belgisch Kampioenschap zandkastelen bouwen aan strandpost 2 Dunegat”, besluit schepen Lynneel.

The post Naast eigen citygame ‘Expeditie Bredene’ heel wat te beleven tijdens de zomer in Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »