Mieren voeren levensreddende amputaties uit: “Ze beoefenen ‘geneeskunde voor het volk’, maar zonder verdoving”

Mieren redden elkaars leven door selectief gewonde ledematen te behandelen. Ze maken de wond schoon of amputeren een ledemaat als dat niet meer te redden is. Voor zover bekend is dat de enige diersoort naast de mens die amputaties uitvoert bij soortgenoten. “Ze beoefenen een beetje ‘geneeskunde voor het volk’.”

 

Meer krantenkoppen in België

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem: “Aannemer onderzoekt wat fout gelopen is”

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende Centrumbrug in Izegem. “De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Vast staat dat dit euvel hersteld moet worden, maar de brug hoeft hiervoor niet opnieuw dicht”, garandeert schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.
The post Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem:

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »