Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp na Jonas Vander Avert. Ik haalde een PR met 6.423 punten, maar ik vond mijn prestaties niet uitstekend. Ik hoop dat er komend weekend opnieuw een persoonlijk record zal inzitten.”

De tienkamp in Ieper is over twee dagen gespreid. Zaterdag 6 juli doet Simon de 100 meter, verspringen, kogelstoten, hoogspringen en 400 meter. Zondag 7 juli volgen de andere vijf disciplines: 110 meter horden, discuswerpen, polsstokspringen, speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter. “Ik hoop om de kaap van 6.500 punten te overschrijden. Volgens mij is ook 6.700 punten mogelijk, maar dan moeten alle tien de nummers goed zijn. Ik voel me goed en hoop om de provinciale titel te pakken op de eigen piste. Ik verwacht grote concurrentie van Victor Priem (KAV Roeselare).”

Progressiemarge in polsstokspringen

Ook na het PK zijn er nog enkele doelen voor Simon. “Ik mik op enkele BK’s. Begin augustus ga ik met de club op stage naar Herentals”, zegt Simon, die zo’n vier keer op de piste traint. “Ik vind het fijn om verschillende disciplines te beoefenen. Ives Goudeseune is mijn hoofdtrainer. Voor het polsstokspringen en de werpnummers word ik begeleid door Bjorn Lagrange. Klaas Allemeersch staat me bij voor de springnummers. Ik denk dat mijn grootste progressiemarge in het polsstokspringen zit. Ik ben daar nog maar sinds vorig jaar specifiek op aan het trainen”, aldus nog Simon, die recent afstudeerde en aan de slag gaat als werfleider bij Spanbo Industriebouw. (API)

The post Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »