Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.

‘Het beest van Heuvelland’ is tot stand gekomen door het dynamoproject van Cultuurkuur. “Dit bijzondere project werd geleid door niemand minder dan Marc de Bel, één van de meest geliefde jeugdschrijvers van Vlaanderen”, aldus juffrouw Annemie Delerue, die de contacten legde met Marc de Bel. “Hij had juist een boek af en hij zou het wel fijn vinden als wij het vervolg zouden schrijven. Hij kwam vol enthousiasme vertellen in de klas over zijn leven en werk, en het zaadje was geplant. We kregen van Marc een synopsis waar we ons wat aan moesten houden. In kleine groepjes werd dan hoofdstuk per hoofdstuk geschreven. Marc de Bel was telkens laaiend enthousiast en had heel graag het boek laten uitgeven door zijn uitgeverij”, legt juf Annemie uit.

“Die hielden echter de boot af. Ondertussen vonden we een andere sponsor Jan Clarebout. Hij wilde de kosten voor het drukken van het boek op zich nemen.” Gedurende het voorbije schooljaar waren boeken het jaarthema in de vrije basisschool van Nieuwkerke, meteen de aanleiding om Marc de Bel aan te spreken. “Samen met onze jonge auteurs hopen wij dat de lezers van ons boek even enthousiast zijn over dit project als wij. Met dit prachtig succesverhaal sloten we het schooljaar af, een blijvende herinnering aan de creatieve talenten en inzet van onze leerlingen.”

Opbrengst

Het boek kost 10 euro en is te koop op school. “Met de opbrengst vullen we onze klasbibliotheken aan. Uiteraard met boeken van Marc de Bel”, besluit juf Annemie, die over de inhoud van het boek niks kwijt wil. “Het is aan de lezer om dat te ontdekken.”

The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »