Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.

Laura (19) is de dochter van Olivier Dendauw van O. D. Trans en Sophie Verheye, beiden uit Izegem. Haar oma is Katelijn Vervaeke, die samen met haar man Philippe Marijsse in de Krekelstraat in Ingelmunster woont. Haar opa was de bekende dorpsgenoot Raf Vervaeke die tot aan zijn dood op de hoek van de Hugo Verrieststraat en de Nieuwstraat woonde.

Eerste verkiezing

Laura heeft een hechte band met Ingelmunster, waar ze in haar jeugdjaren heel vaak verbleef. “Ik volgde het kleuteronderwijs in het schooltje in de Weststraat. Mijn lager onderwijs volgde ik in de Centrumschool in de Schoolstraat. Mijn mama werd grootgebracht bij Georges Desmet en Bea Duhamel in de Weststraat, waar ik ook veel verbleef. Ik groeide op bij mijn oma Katelijn. Ik ging zelfs mee met hen op reis. Toen mijn ouders nog samen waren, hield mijn mama Drofac in de Bruggestraat open. Ik studeer rechtspraktijk aan Vives in Kortrijk.”

Voor Laura is Miss Exclusive de eerste verkiezing waaraan ze deelneemt. “Ik doe mee aan de nationale verkiezing Miss Exclusive, die exclusiviteit uitstraalt. Wie deze verkiezing wint, mag ons land vertegenwoordigen op de internationale verkiezing Miss Earth. Bij Miss Exclusive wordt minder de focus gelegd op het uiterlijk, ook het klimaat en milieu spelen een rol”, zegt Laura.

“In september worden alle finalisten bekend gemaakt. Nu zijn er nog castings bezig, maar ik weet al dat ik finaliste ben. Eerst deed ik een online casting via Zoom. Daarna werd ik verwacht op een casting in Gent en daar kreeg ik de bevestiging dat ik erbij ben voor de finale. Begin mei 2025 is de finaleshow in Gent. Win ik deze verkiezing, dan wil ik een goed voorbeeld zijn voor jonge meisjes en vrouwen. Doe je uw best, dan kan je alles bereiken.”

Volg Laura via Instagram: laura_dendauw

Laura (19) is de dochter van Olivier Dendauw van O. D. Trans en Sophie Verheye, beiden uit Izegem. Haar oma is Katelijn Vervaeke, die samen met haar man Philippe Marijsse in de Krekelstraat in Ingelmunster woont. Haar opa was de bekende dorpsgenoot Raf Vervaeke die tot aan zijn dood op de hoek van de Hugo Verrieststraat en de Nieuwstraat woonde. Laura heeft een hechte band met onze gemeente, waar ze in haar jeugdjaren heel vaak verbleef.

Eerste verkiezing

“Ik volgde het kleuteronderwijs in het schooltje in de Weststraat. Mijn lager onderwijs volgde ik in de Centrumschool in de Schoolstraat. Mijn mama werd grootgebracht bij Georges Desmet en Bea Duhamel in de Weststraat, waar ik ook veel verbleef. Ik groeide op bij mijn oma Katelijn. Ik ging zelfs mee met hen op reis. Toen mijn ouders nog samen waren, hield mijn mama Drofac in de Bruggestraat open. Ik studeer rechtspraktijk aan Vives in Kortrijk.”

Voor Laura is Miss Exclusive de eerste verkiezing waaraan ze deelneemt. “Ik doe mee aan de nationale verkiezing Miss Exclusive, die exclusiviteit uitstraalt. Wie deze verkiezing wint, mag ons land vertegenwoordigen op de internationale verkiezing Miss Earth. Bij Miss Exclusive wordt minder de focus gelegd op het uiterlijk, ook het klimaat en milieu spelen een rol”, zegt Laura.

“In september worden alle finalisten bekend gemaakt. Nu zijn er nog castings bezig, maar ik weet al dat ik finaliste ben. Eerst deed ik een online casting via Zoom. Daarna werd ik verwacht op een casting in Gent en daar kreeg ik de bevestiging dat ik erbij ben voor de finale. Begin mei 2025 is de finaleshow in Gent. Win ik deze verkiezing, dan wil ik een goed voorbeeld zijn voor jonge meisjes en vrouwen. Doe je uw best, dan kan je alles bereiken.” (Patrick D.)

The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.
The post Brugge gaststad van WK YOU.FO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »