Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.

Bart Moeyaert en Patrick Vanryckeghem zijn twee kunstfotografen die reeds geruime tijd samenwerken onder de naam MortAmour. De expo loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus en is elke dag open van 14 uur tot 19 uur.

“Zoals de naam van het kunstenaarscollectief reeds doet vermoeden, is een link in hun foto’s met de liefde en de dood nooit veraf”, vertelt Frederik Vynckier, secretaris van het André Demedtshuis.

“De foto’s vertellen een verhaal over de schoonheid, maar ook over de kwetsbaarheid van het leven en de noodzaak om zorgvuldig met de natuur om te gaan. Dieren die een natuurlijke dood gestorven zijn, worden samen met fotomodellen op een unieke en kunstzinnige manier in beeld gebracht. Daarbij wordt het gebruik van schilderen op het lichaam en andere technieken niet uit de weg gegaan. De gestorven dieren krijgen op deze manier als het ware een tweede leven.”

Niet onbesproken

De MortAmour tentoonstellingen zijn uniek met een boodschap en een verhaal, ze gaan niet onbesproken voorbij. Duizenden bezoekers van over heel Vlaanderen en daarbuiten konden reeds kennis maken met MortAmour.

“Deze reeks brengt de kwetsbaarheid en tijdelijkheid van het leven samen in beeld. Als je naar de reeks kijkt, besef je hoe bijzonder het leven is.”

The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »