KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.

“Vorig seizoen had de Vereniging al de intentie om de poort naar het nationaal voetbal terug open te beuken. Uiteindelijk is ons dat niet gelukt door een bondsreglement, waarover Voetbal Vlaanderen nog geen duidelijkheid gaf. We mogen echter niet te lang achterom kijken, want wat voorbij is, is voorbij. Ik kijk liever vooruit nu en over enkele weken kunnen we er weer aan beginnen met een vernieuwde en zeker ook versterkte kern”, aldus Fanny Schamp.

“De spelers die we absoluut wilden houden, zijn hier nog steeds en aangevuld met tien nieuwkomers en twee jonge gasten uit eigen jeugd. Vorig seizoen hebben Daan De Windt en Nicolas Dhont al hun eerste speelminuten gekregen, bedoeling is om hen ook nu weer voldoende kansen te geven. Bij mij spelen de beste elf, naar namen kijk ik niet. Zij gaan op training en in de matchen zich moeten bewijzen ten opzichte van mij. Ik weet dat KSV Rumbeke genoemd wordt als één van de titelkandidaten en dat is ook terecht. Wij steken onze ambities om te promoveren niet onder stoelen of banken. Elke week gaan we tegen te duchten tegenstanders komen, maar daar moeten we tegen bestand zijn.”

Nieuwkomers

Nieuw in de kern is centrale verdediger Henri Moyaert (30), die overkomt van FC Gullegem. “Ik had vorig jaar een goed seizoen en mocht op de Poezelhoek blijven, maar het uur van trainen om 18 uur daar is werkgerelateerd niet meer mogelijk. Vorig jaar had ik hier na mijn Roeselaars avontuur al een eerste gesprek met het Rumbeekse bestuur, maar koos toen alsnog voor Gullegem. Het tweede contact is nu wel goed verlopen en hopelijk kan ik deze gezonde ambitieuze ploeg helpen aan de promotie naar derde amateurklasse.”

De nieuwkomers: Batist Moenens en Henri Moyaert (Gullegem), Emiel Slos, Lenn Degryse en Siebe Tyvaert (allen SK Roeselare), Figo Suffys (Mandel United), Jèremie Cremers en Thomas Timmerman ( beiden Boezinge), Mounir Bouhid (Wielsbeke) en Noah Vanwalleghem (Winkel Sport).

The post KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

KIJK. Beloega’s Plombir en Miranda, die gered werden uit belegerde Charkiv, maken het goed in grootste aquarium van Europa

Beloegadolfijnen Plombir (15) en Miranda (14) zwemmen rond in hun nieuwe thuis in Valencia, Spanje. Geen evidentie, want enkele weken geleden zaten ze nog in Charkiv, Oekraïne, waar Russische bommen en raketten insloegen tot op een paar honderd meter van hun verblijf. Een internationaal team vervoerde hen toen naar het grootste aquarium van Europa: L’Oceanogràfic. De twee witte dolfijnen maken

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »