Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.

Het pad werd van wegwijzerplaatjes voorzien door het stadsbestuur. De tocht neemt je onder andere mee doorheen de wijk De Krommenhaak nabij de Ruddervoordestraat. Daar heeft van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli de oudste kermis van de stad plaats.

Het Krommenhaakpad start op de parking aan de Bosdreef in Groenhove. De omgeving van het bos wordt verkend, inclusief het landschapspark Torwoud met het bufferbekken en het vlonderpad. Bij nat weer komt stevig schoeisel van pas.

“We willen vanuit de dienst Toerisme dit jaar elke wijk van een wandelroute voorzien in samenwerking met de lokale wijkcomités of een plaatselijke vereniging”, verduidelijkt schepen Elsie Desmet. “Zo konden we al het Driekoningenpad op de wijk Driekoningen en het Revinzepad op de wijk Don Bosco helpen realiseren. Nu komt daar het Krommenhaakpad bij: op en om De Goede Herder en Groenhove. Het nieuwe wijkcomité De Koornbloem is samen met Toerisme Torhout eveneens bezig met het uitstippelen van een wandeling op ‘t Rozeveld. Dan resten nog Wijnendale en Sint-Henricus. Die komen er ook nog aan. De comités tekenen telkens de wandelingen uit en de stad zorgt voor de bewegwijzering.’”

Inwandelen op 4 juli

De officiële inwandeling van het nieuwe Krommenhaakpad heeft op donderdag 4 juli om 18.30 uur plaats. Er wordt gestart aan de drukkerij Koen Gevaert in de Ruddervoordestraat 41. Deelnemen is gratis, maar er wordt gevraagd om vooraf in te schrijven via [email protected], 0472 25 92 12. Ook bij regenweer heeft de wandeling plaats.

“We zijn trots op deze realisatie”, zegt Lucrèse Warnez. “De samenwerking tussen de stad en Pasar is vlot verlopen. We hopen dat het pad veel gebruikt zal worden. De afstand is haalbaar en de omgeving mooi.”

The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »