Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.

Als voorproefje op de festiviteiten wordt op donderdag 4 juli om 18.30 uur aan de grote tent in de Ruddervoordestraat het nieuwe Krommenhaakpad van 7,7 km geopend en ingewandeld. Deelnemen is gratis, maar inschrijven gewenst: 0472 25 92 12.

Muziek en barbecue

Op vrijdag 5 juli om 19.30 uur start de kermis met de komst van belleman Donald Debel. Hij zal vanaf café Heidelberg in de Kasteelstraat naar de genoemde feesttent ter hoogte van Drukkerij Gevaert stappen. In de tent zorgen Bart Verhelle en Bert Ostyn dan voor een leuk muziekoptreden. Er zijn een drankje en een hapje voorzien.

Op zaterdag 6 juli vanaf 9 uur zitten de vinkeniers in de reke voor de traditionele vinkenzetting Ereprijs Krommenhaak.

Van 13.30 tot 17.30 uur wordt er in de deels verkeersvrije Ruddervoordestraat een speelstraat ingericht. De kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen, in een knutseltent en noem maar op. Er is voor de ouderen een koffienamiddag voorzien met taart, een tombola en het optreden door een dwarsfluitensemble. Voorts is er levend tafelvoetbal voor ploegen van zes personen. Inschrijven gebeurt via de Facebookpagina van het kermiscomité.

Van 19 tot 23 uur kan er van een barbecue genoten worden met tussendoor een optreden door Enchanté. Deelnemen kost 18 euro (kinderen 12 euro) en inschrijven kan in de Drukkerij Gevaert en via 050 21 39 51.

Rommelmarkt met Mon

Op zondag 7 juli vanaf 6 uur heeft een klassieker plaats: de rommelmarkt. In de ochtend wordt er spek met eieren aangeboden en van 14 tot 16 uur treedt de One Mon Band op. Mon speelt gitaar, mondharmonica, trom en tamboerijn. Plus: hij zingt driestemmig vanop het kleinste podium ter wereld.

The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »