Koekelare maakt zich op voor een drukke zomer: “Topeditie Dolle Dinsdagen”

Koekelare maakt zich op voor een levendige zomer, waarbij het haar naam als bruisende gemeente opnieuw alle eer aan doet.

De muziekliefhebbers komen uitgebreid aan bod tijdens de Dolle Dinsdagen, die inmiddels als klassieker kunnen worden beschouwd. Dit jaar start de eerste Dolle Dinsdag op 23 juli. Al jaren fleurt het Feestcomité de wekelijkse marktdag op met optredens van bekende artiesten, en dit jaar belooft geen uitzondering te zijn.

Bert Dehullu, voorzitter van het Feestcomité, vertelt enthousiast: “Zet jullie maar schrap, want we starten met niemand minder dan de coverband Het Archief. Dit zestal bestaat uit drie generaties van de Koekelaarse familie Steen. De band speelt de ziel uit z’n lijf met Nederlandstalige rock- en popnummers uit het collectieve geheugen. Hun repertoire bestaat uit meezingers die de menigte niet stil laten zitten of staan. Invloeden van Monza, Gorki, Rob de Nijs, Noordkaap, Clouseau, De Kreuners en anderen zullen het publiek zeker bekoren. Eén voor één topmuzikanten met zang vormen het geheel op het podium.”

Sterke vocale acts

Op dinsdag 30 juli volgen er twee zeer sterke vocale acts: Tri Voci en Dina Rodrigues. Tri Voci bestaat uit drie indrukwekkende stemmen: Sven De Gendt, Jan Wuytens en Michael Lanzo. Sven De Gendt stond voor het eerst op het podium tijdens de laatste editie van The Voice van Vlaanderen. Al zong hij de pannen van het dak, geen enkele coach draaide de stoel. De verontwaardigde reacties waren veelzeggend. Jan en Michael vroegen hem om zich bij hen aan te sluiten en in de opnamestudio bewees Sven absoluut thuis te horen bij dit trio. Jan Wuytens werd al op 14-jarige leeftijd koster-organist en zijn zangtalent werd al vroeg ontdekt. Michael Lanzo,oftewel Michael Landuyt,winnaar van Belgium’s Got Talent in 2013, is een vaste waarde in de Vlaamse showbizz.

Bert vervolgt: “Na Tri Voci treedt Dina Rodrigues op. Geboren in Portugal, was Dina al volop met muziek bezig voor ze in 2001 naar België verhuisde. Ze schreef zich in op de Popacademie voor zang- en danslessen. Dina heeft de stemkwaliteiten van Céline Dion. Ze betovert het publiek met haar warmbloedige stem en laat hen genieten van de mooiste songs op haar eigen unieke manier.”

Ambianceduo

De derde en laatste Dolle Dinsdag, op 6 augustus, wordt afgesloten met een optreden van Ben Cramer. Ben, geboren in 1947 in Amsterdam, zit al jaren in het vak en is bekend van nummers als De clown en Zai zai zai, en zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Hij heeft ook diverse rollen gespeeld in vele musicals. Naast zijn eigen hits zal Ben liedjes zingen die iedereen herkent, waaronder musicalrepertoire en nummers van Frank Sinatra en Tom Jones.

Voor en na het optreden van Ben Cramer zullen Danny & Marleen, een ambianceduo uit Eernegem, telkens de sfeer erin brengen. “Ze vormen een absoluut waardige afsluiter van de Drie Dolle Dinsdagen 2024. Dit alles is overigens mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de gemeente Koekelare, de lokale verenigingen en onze sponsors”, geeft Bert Dehullu van het Feestcomité nog graag mee.

Programma

Op de planning staat verder nog de zomertentoonstelling tijdens de maanden juli en augustus, op 4 augustus Hovaeremolen Kermesse, Koekeloeren op 15 augustus, De Doedelfeesten op 16, 17 en 18 augustus en Koekelare Leeft van 31 augustus tot en met 2 september. Een andere vaste waarde sinds 1935 is de koers voor elite zonder contract en beloften, die zal gereden worden op kermisdonderdag 5 september.

Wie op de hoogte wil blijven, kan het Feestcomité Koekelare steeds volgen via Facebook en www.feestcomitekoekelare.be.

The post Koekelare maakt zich op voor een drukke zomer: “Topeditie Dolle Dinsdagen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »