Koekelaarse rockband Het Archief steunt Autisme in Colour vzw uit Oostkamp

Onlangs vond de officiële overhandiging van een cheque van 2.436,40 euro plaats door de bandleden van Het Archief uit Koekelare aan Autisme in Colour vzw uit Oostkamp.

De alom bekende rockband Het Archief organiseerde op 18 en 19 mei het jaarlijkse benefietrockfestival Rockfest in zaal Zuudhove, dat een mooie opkomst trok. De bezoekers genoten van een diverse line-up van bands. Het evenement bracht een mooie som op, die specifiek werd gebruikt voor de aankoop van educatief speelgoed voor Autisme in Colour vzw uit Oostkamp.

Deze organisatie ondersteunt scholen en instellingen voor kinderen en volwassenen met autisme door het schenken van educatief speelgoed. Dit jaar kreeg de basisschool De Regenboog een schenking van een pakket spelen.

Het Archief, een zevenkoppige rockband die uitsluitend Nederlandstalige rock en pop speelt, werd twee jaar geleden opgericht door Michel Steen. Michel, zoon van de sologitarist Etienne en vader van ritmegitarist Jorit, speelt al meer dan 40 jaar muziek. Na een rustpauze van 20 jaar keerde hij terug naar de muziekwereld om zijn zoon gitaar te leren spelen. Dit leidde tot de oprichting van Het Archief, dat intussen een veelgevraagde band is.

Diverse bands

Serge Casier, leadzanger van de band, vertelt enthousiast: “Het benefietfestival kon rekenen op de medewerking van diverse bands, waaronder The Tenderizers, Baksteen, Covered in Black, Four and a Half, Shots Fired, Nocturnal Empire, Tjillybeans, C Wolf & the Catz, Work in Progress en Nordic Mist. Daarnaast kregen we steun van sponsors zoals de Nationale Loterij, Tresur Koekelare, Hubo en de klank- en lichtshow van de PartyBoerderij. Het schoolpersoneel en de kinderen reageerden uitermate dankbaar.”

De band bedankt graag nog alle medewerkers, vrijwilligers, bands en sponsors voor hun inzet en bijdrage aan het succes van het festival. Hun steun maakte het mogelijk om een verschil te maken voor kinderen met autisme in Koekelare. (SVE)

Voor informatie en suggesties voor toekomstige goede doelen kunnen geïnteresseerden contact opnemen via het mailadres

[email protected].

The post Koekelaarse rockband Het Archief steunt Autisme in Colour vzw uit Oostkamp is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »