Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede plaats.

“Christel zal een prominente rol spelen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen”, zegt lijsttrekker en partijvoorzitter Sanne Vantomme. “De goedlachse, sympathieke Christel is zeker geen onbekende in de plaatselijke politiek. Al twaalf jaar engageert ze zich op politiek vlak en ze is sedert deze legislatuur lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Ze weet als geen een wat er leeft bij de bevolking en staat dagelijks tussen de mensen.”

Sanne Vantomme en gemeenteraadslid Jari Denorme kregen van het bestuur van N-VA een mandaat om in gesprek te gaan met mogelijke kandidaten voor op de lijst en kwamen maandag tot een akkoord met Christel Verhaeghe die de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 goed was voor 295 voorkeurstemmen.

Veel te verwerken

De vorige verkiezingen had ze… twee voorkeurstemmen te weinig om verkozen te zijn als gemeenteraadslid. Ondertussen kreeg Christel op persoonlijk vlak heel wat te verwerken na het onverwachte overlijden van haar echtgenoot Ronny Staessen.

Haar terugkeer in de plaatselijke politiek maakte ze vandaag zelf bekend aan haar uitgebreide vriendenkring. “Na 12 jaar politiek besloot ik dat er geen vervolg aan mijn politiek verhaal zou komen”, begint ze haar boodschap. “Ik had zowel op familiaal als politiek vlak zaken te verwerken. Mijn hoofd zat vol en had rust nodig.”

Grote uitdaging

“Nooit durven te denken dat er nog een partij in mij geloofde en mij een mooie kans zou bieden. Ik zal die dan ook met veel zin en in goed vertrouwen met beide handen grijpen. Wie mij kent weet dat ik er vol enthousiasme zal zijn en mijn uiterste best zal doen voor de bevolking.”

“Ik kan geen bergen verzetten of grote veranderingen invoeren, wat ook mijn doel niet is maar als ik mijn woord geef, houd ik me eraan. Met heel veel zin kan ik jullie verkondigen dat ik Sanne en Jari Denorme op de N-VA-lijst zal vervolledigen. Een grote uitdaging voor mij met een nieuwe ploeg. Ik ga ervoor.”

The post Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »