Jordy Jacobs definitief raadslid af in Bredene

Op de gemeenteraad van 24 juni wordt het mandaat als gemeenteraadslid van Jordy Jacobs ingetrokken. Reden: hij woont niet langer in Bredene.

Jacobs was tot voor begin dit jaar fractieleider van Vlaams Belang, maar gaf op 26 februari zijn ontslag om zich vervolgens, in april, opnieuw als onafhankelijk raadslid te presenteren. Het was Gregory Roelandt, de nieuwe voorman van Vlaams Belang Bredene, eerder al een doorn in het oog dat met Jordy Jacobs het laatste VB-raadslid het voor bekeken hield in de gemeenteraad. Het was opmerkelijk dat de voorbije maanden geen van de drie VB-raadsleden (naast Jacobs ook Patrick Vanstalle en Michel Declercq) nog present tekende op de gemeenteraad.

Onafhankelijk

Dat Jacobs terug wilde keren als onafhankelijk raadslid, zat Roelandt zo bleek tijdens een dubbelinterview met kersvers lijstduwer Therese Vanneste van enkele weken geleden zo mogelijk nog meer dwars. Op die manier werd volgens hem een VB-mandaat misbruikt, uitgerekend door de voormalige fractieleider.

Domicilie

Nadat hij op de gemeenteraad van 29 april de wens had uitgedrukt om als onafhankelijk raadslid te zetelen, bleek echter dat Jacobs niet meer in Bredene gedomicilieerd is. Hiermee voldoet hij niet meer aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden, die zeggen dat een gemeenteraadslid Belg of EU-onderdaan, minimaal 18 jaar en ingeschreven in het bevolkingsregister van de gemeente moet zijn.

Het gemeenteraadslid kan in zo’n geval vrijwillig ontslag nemen. Doet hij/zij dat niet, dan moet de gemeenteraad het mandaat formeel vervallen verklaren na het horen van het betrokken gemeenteraadslid. Dat is wat de gemeenteraad nu, op 24 juni, zal doen. (MM)

The post Jordy Jacobs definitief raadslid af in Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »