Ingevoerd om “naar de kermis” te kunnen gaan, maar nu stappen steeds meer bedrijven af van het bouwverlof

Midden in de zomervakantie valt zowat de hele bouwsector stil door het bouwverlof. Al zijn er stilaan meer en meer bedrijven die daar geen gebruik van zullen maken. “Zes op de tien willen er vanaf en een groeiende groep stapt er ook effectief al van af”, stelt de Bouwunie.

 

Meer krantenkoppen in België

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Davy Vanlommel, de geïnterneerde die zich nooit zomaar bij de zaken neerlegt, dagvaardt gevangenis wegens nachtlawaai

Meer dan zeventien jaar al is Davy Vanlommel uit Mol geïnterneerd wegens stalking. “Ze willen mij hier levenslang houden”, meent hij. Niet dat Vanlommel het zichzelf gemakkelijk maakt: hij weigert residentiële behandeling en ontsnapte vorig jaar nog tijdens een begeleid penitentiair verlof. Maar anders dan veel geïnterneerden die door Justitie in de vergeetput worden geduwd, legde Vanlommel zich nooit bij

Lees meer »