Illegaal die onderzoeksrechter bedreigde na inbraken in Knokke riskeert 2,5 jaar cel

Een 23-jarige Syriër riskeert voor de Brugse rechtbank 2,5 jaar cel voor inbraken, illegaal verblijf, doodsbedreigingen en het kraken van een appartement.

Halfweg april pleegde Abdelhak M. drie inbraken in Knokke-Heist. Op 15 april beukte hij de deur van een speelgoedwinkel in en ging met 260 euro uit de kassa aan de haal. Twee dagen later stampte hij ook de deur van een ijssalon in en graaide 500 à 600 euro uit de kassa. Dankzij camerabeelden kon de politie M. identificeren en op 18 april arresteren.

Zwijgrecht

Bij zijn arrestatie had M. de sleutel op zak van een appartement in Knokke. Daar bleek de Syriër al een tweetal weken te verblijven. “De beklaagde sloeg wartaal uit tijdens zijn verhoor”, verduidelijkte de procureur. “Hij beriep zich op zijn zwijgrecht.” Bij de onderzoeksrechter uitte M. bedreigingen: “Als ik vrijkom, zal ik jullie weten te vinden”, klonk het.

M. kreeg al meermaals het bevel om het land te verlaten en kreeg ook een inreisverbod opgelegd. Voor winkeldiefstallen kreeg hij eind maart al een jaar celstraf met uitstel. In een ander dossier tekende hij beroep aan. “Mijn cliënt heeft geen toekomst in België”, pleitte advocaat Antoon Vandecasteele. “Geef hem een celstraf met uitstel zodat hij het grondgebied kan verlaten.”

Het vonnis volgt op 12 juli. (AFr)

The post Illegaal die onderzoeksrechter bedreigde na inbraken in Knokke riskeert 2,5 jaar cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »