“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is maar een nummer.” 

Meer krantenkoppen in België

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »