HVP Lighting na zware brand in site in Deerlijk verhuisd naar kmo-zone Groenbek in Waregem

Lichtspecialist en groothandel HVP Lighting is afgelopen weekend volledig verhuisd naar hun nieuwe site in Waregem. Na de monsterbrand kunnen ze eindelijk weer op volle capaciteit werken.

Zo’n drie maanden na de zware brand op de vorige locatie in Deerlijk waarbij ook de loft van zanger en presentator Niels Destadsbader vernield werd is het bedrijf HVP Lighting helemaal geïnstalleerd op zijn nieuwe plek in Groenbek 21 in Waregem.

Loods

“De impact van zo’n brand is moeilijk te beschrijven. Het pakte ons zwaar, maar we hebben eigenlijk direct vooruitgedacht en geprobeerd om niet te veel stil te staan bij de gebeurtenissen. De brand ontstond op vrijdagnamiddag en zaterdagmorgen hebben we al een loods gehuurd, waar de bestellingen geleverd konden worden”, vertelt zaakvoerder Harry Van Parys.

“De kantoren hebben we tijdelijk onder gebracht in de privéwoning van mijn zoon en medezaakvoerder Gilles Van Parys. Daarna zijn we meteen op zoek gegaan naar een nieuw gebouw. We hebben alle immokantoren afgelopen, tot we bij vrienden terecht kwamen die gestopt waren met hun zaak. Het pand stond bijna leeg en we hebben vrij snel de beslissing gemaakt om het gebouw te kopen”, legt Harry uit.

Ondertussen is alles verhuisd naar het nieuwe gebouw in Waregem. “De nieuwe site biedt heel wat praktische voordelen. In Deerlijk moest het lossen van vrachtwagens op straat gebeuren, waar er ook een fietspad loopt. Dat is altijd goed verlopen maar gaf ons toch ook wat stress qua verkeersveiligheid. Nu zitten we in een industriezone en hebben we dat probleem niet meer. De nieuwe locatie is dus op dat vlak wel beter dan de vorige”, klinkt het.

Opluchting

“We zijn blij dat we weer met onze volledige capaciteit kunnen werken. Er zijn enkel nog wat kleine zaken die moeten gebeuren, zoals rekken die geplaatst zullen worden en leveringen die we nog verwachten. Ondanks dat we na de brand altijd zijn blijven werken, is het voor ons toch een opluchting dat er geen remmen meer zijn en de verhuis goed verlopen is.”

The post HVP Lighting na zware brand in site in Deerlijk verhuisd naar kmo-zone Groenbek in Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »