Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn een gesel.”

Hans Blanckaert, in een ver verleden ook een meer dan verdienstelijk snookerspeler, was de voorbije jaren niet uit het nieuws weg te branden. Hij toonde zich een van de grootste en alvast meest verbale tegenstanders van de regels om het coronavirus in te tomen, en dan al zeker wat de regels ten aanzien van de horeca betrof. Hij riep, tevergeefs, de Brugse horeca op om destijds de deuren al te openen toen dat door de overheid nog niet toegelaten was. Er kwamen protestmarsen door de straten van Brugge die door Blanckaert, op een quad met ingebouwde geluidinstallatie gezeten, werden aangevoerd. Hij trok overigens ook naar Brussel en andere steden om te protesteren.

In het nieuws

Wat begon als protest tegen de coronamaatregelen werd een bredere protestbeweging die zo goed als alle overheden als corrupt, ondemocratisch en geldverkwistend bestempelde. Ook met horecazaak Kingsclub haalde hij het nieuws. In oktober vorig jaar werd Kings, waar hij in de praktijk als werknemer de dagelijkse leiding had, maar niet de zaakvoerder van was, failliet verklaard. In november van datzelfde jaar kwam er dan een doorstart met de trust Hans Blanckaert El Express Trust. En in december liet het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de zaak een tijd verzegelen wegens het niet beschikken over de juiste documenten om een restaurant uit te baten.

Kings sluit ten laatste 21 juli de deuren. © Davy Coghe

Niet rendabel

In een van zijn frequente videoboodschappen op zijn Facebookprofiel liet Blanckaert onlangs weten dat de zaak stopgezet zal worden. “Uiterlijk op 21 juli, maar mogelijk al op 14 juli, afhankelijk van wanneer de nodige papieren in orde zijn, gaat de zaak inderdaad dicht”, laat Blanckaert ons telefonisch weten. “De reden? Het is genoeg geweest. Zowel ikzelf als de zaak worden constant gezocht en gekleineerd door alle mogelijke autoriteiten. Zo bleef het FAVV moeilijk doen over allerlei futiliteiten. Het is omdat ik mijn mond durf open doen en omdat ik alles wat misloopt in dit land aanklaag dat ze mij willen pakken”, klinkt Blanckaert fel. “Wat er ook nog bijkomt, is dat het nauwelijks nog rendabel is om een onderneming, en al zeker een horecazaak, te runnen in dit land. De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn een echte gesel. Het is nauwelijks nog mogelijk om vrij te ondernemen.”

“Ik ga weg uit België en uit Europa. De kans is reëel dat ik naar Paraguay of Argentinië ga”

“En dan is er ook nog de enorm hoge loonkost. Ik kan je het voorbeeld geven van iemand die de zaak 20 uren per week wilde laten draaien. Dat kostte de zaak maar liefst 3.000 euro per maand! De mentaliteit van de mensen is ook veel veranderd. Ze kunnen niets meer verdragen, kennen geen dankbaarheid of beleefdheid, ze zijn ongeduldig”, klinkt het. “Deze maatschappij is ook volledig verrot. Kijk maar wat er gebeurde in de Reuzegom-zaak en hoe het youtuber Acid verging. En dan is er ook nog de pedofilie in de kerk en hoe daar nauwelijks vervolgingen worden ingesteld. De kleine garnalen worden zwaar aangepakt terwijl een geprivilegieerde klasse met alles wegkomt. Ik voorspel dat er revoluties en opstanden komen in grote delen van Europa – en al zeker in Frankrijk – en in de Verenigde Staten. Ik ga weg uit België en ook weg uit Europa. De kans is reëel dat ik naar Paraguay of Argentinië trek en eindelijk wat rust zal nemen. Daar kun je nog vrij leven en ondernemen. Maar de strijd tegen corruptie en onvrijheid die zal ik blijven voeren, van waar ook ter wereld.”

The post Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »