Hoe de Turkse man van de match Merih Demiral met omstreden gebaar smet op EK-triomf werpt

De Turkse verdediger Merih Demiral vierde zijn doelpunten op het EK Voetbal tegen Oostenrijk met een omstreden handgebaar van de Grijze Wolven, de jongerenvleugel van de ultranationalistische en extreemrechtse MHP.

 

Meer krantenkoppen in België

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »