Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.

“Ik zet me specifiek in voor neurologische ondersteuning en voor verder onderzoek naar de voorlopig ongeneeslijke ziekte MSA, een ziekte waartegen ook mijn vrouw Hadewyck de strijd verloor na zeven jaar ziekte”, verduidelijkt Fred Verhaeghe. “Maar liefst 875 Hello Fred bloemenboxen werden verkocht ten voordele van de UZA Foundation. Per box konden we 17.50 euro schenken aan het goede doel. Dit bedrag samen met meerdere giften, de financiële bijdrage van familie en vrienden op mijn pensioenfeest was goed voor maar liefst 19.527 euro”

Erkenning

“875 boeketten in 875 huiskamers met de moraal van het verhaal dat alle neurologische aandoeningen meer aandacht verdienen, ongeacht op welke leeftijd de ziekte je treft. Tijd om de krachten te bundelen onder de leuze: Zet in op neuro! Zo kunnen we zorgen voor meer ondersteuning, meer financiële middelen, meer naambekendheid en meer erkenning.”

“Deze bloemenactie kon enkel lukken met dank aan de kinderen en kleinkinderen. Ook heel veel dank voor de ondersteuning en hulp van de grote familie en de vele vrienden. Zet in op neuro kan even mooi klinken als Kom op tegen Kanker. Hadewyck was jarig op 12 juni. Ze hoopte dat niemand nog zou moeten meemaken wat zij heeft doorgemaakt. We zijn op haar verjaardag dan ook de cheque gaan overhandigen in het UZ Antwerpen”, besluit Fred Verhaeghe. (ELD)

The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »