Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen. 

Meer krantenkoppen in België

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »