Freya geeft zichzelf bloot in haar eigen boek ‘A Nightmare Called Adolescence’

Freya Spillemaeckers (26) uit Vichte heeft een eigen boek uitgebracht: ‘A Nightmare Called Adolescence’. Het boek gaat over dingen die ze zelf heeft meegemaakt, over depressie, pesten en trauma. Met haar boek hoopt ze anderen te kunnen helpen.

“Ik ben in 2013 begonnen met schrijven van een dagboek, waarin ik opschreef wat ik allemaal meemaakte. Een jaar geleden besloot ik om er een boek van te maken en het te publiceren. Toen ik het mentaal zwaar had, las ik een boek over een meisje met gelijkaardige problemen. Het hielp mij op dat moment om te weten dat ik niet alleen was”, vertelt Freya.

Taboe

“Met mijn boek wil ik ook het stigma doorbreken. Over onderwerpen zoals automutilatie, zelfdoding en seksueel geweld hangt nog een groot taboe. Dat wil ik proberen te veranderen. Het zijn onderwerpen die spelen bij de jongeren. Ik wil hen tonen dat er hoop is en dat ze er niet alleen voor staan. Het hoeft niet allemaal duister te zijn”, legt ze uit. “Maar ook hulpverleners wil ik graag bereiken. Ik hoop dat mijn boek voor hen een hulpmiddel kan zijn om mensen met een gelijkaardige situatie beter te begrijpen. Het is belangrijk dat hierover gepraat wordt en dat mensen zich bewust zijn dat het er is.”

Uitgeverijen

Het hele proces van het schrijven van een boek, liep niet altijd van een leien dakje bij Freya. “Ik ben begonnen met alles uit te schrijven in een Word document, zonder veel na te denken over uitgeverijen en het effectief publiceren van het boek. Nadat ik klaar was met het manuscript, ben ik dan begonnen met een uitgeverij te zoeken. Dat was een heel lang proces, met veel weigeringen. Maar ik hield me vast aan het feit dat Steven King ook 194 keer geweigerd is door uitgeverijen”, lacht Freya. “Uiteindelijk ben ik bij de Nederlandse uitgeverij Boekscout terecht gekomen. Zij waren heel lovend over mijn boek.”

Ondertussen ligt het boek al sinds 14 juni in de winkels, maar ook online kan je het vinden op verschillende sites zoals bol.com, Amazon en de site van Boekscout. “Ik heb al heel wat lovende reacties gekregen. Daar had ik toch wat schrik voor, vooral voor de reacties van vrienden en familie. Maar eigenlijk steunt mijn omgeving mij volledig en denken ze dat het anderen zal helpen. Voor mijn ouders was het natuurlijk wel moeilijk om het te lezen. Zij hebben het allemaal meegemaakt en moesten het nog eens opnieuw lezen. Dat was niet gemakkelijk, maar ze zijn heel trots op het resultaat”, vertelt Freya.

Lezingen

Freya heeft een bachelordiploma toegepaste psychologie aan de Hogeschool Vives en heeft daarna een masteropleiding sociale media communicatie in Ierland gevolgd. Tegenwoordig werkt ze als webredacteur bij PsychoseNet en heeft ze haar eigen bedrijfje Meliuss. Daarnaast zou ze graag nog lezingen en presentaties geven. “Ik ben nog op zoek naar samenwerkingen. Ik wil graag mijn ervaringen delen door lezingen en presentaties. Ik zou er zelfs voor open staan om een TED talk te geven”, lacht ze.

The post Freya geeft zichzelf bloot in haar eigen boek ‘A Nightmare Called Adolescence’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »