Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.

“Dit is een organisatie van het comité Dwars Door Wervik met mensen van Athloo Wervik”, verduidelijkt Kristof Vandamme. “Momenteel zitten we al boven de 300 voorinschrijvingen en de dag zelf kan je ook nog inschrijven. We hopen de kaap van de 500 deelnemers te ronden.”

Parkili

“De omloop is 5 kilometer lang waarvan de helft in Wervik en de helft in Wervicq-Sud (Fr.) loopt met de Leie als ‘blauwe’ draad. Ondertussen vonden de Fransen al aardig de weg naar onze loopwedstrijd.

Ren voor beweging, ren voor hoop! Deze editie van onze loopwedstrijd is gewijd aan Parkili vzw, een organisatie die zich inzet voor parkinsonpatiënten.

Beweging

“We kwamen bij Parkili terecht via onze hoofdsponsor Stijn Poot. De vzw Parkili.be wil het welzijn verbeteren van personen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving. Dat doen we door samen in beweging te komen, sensibiliseringsacties op touw te zetten en elkaar te stimuleren om dromen waar te maken.”

“Een van de belangrijkste aspecten voor mensen met parkinson is om in beweging te blijven. Met jouw deelname steun je niet alleen dit belangrijke doel, maar je helpt ook bij het bevorderen van actieve en gezonde levensstijlen voor zij die dit het meest nodig hebben.”

“Laten we samen rennen, niet alleen voor onszelf, maar voor anderen. VZW Parkili.be bundelt de krachten van patiënten, zorgverleners, familie en vrienden. Samen vormen we een sterk platform dat mensen in beweging zet en ideeën omzet in acties.”

Programma

Het programma ziet er als volgt uit. Om 9 uur start van de jeugdreeksen, 200 meter: jongens (A) en meisjes (B) geboren in 2016 en 2017 en jonger; 500 meter: jongens (C) en meisjes (D) geboren in 2014 en 2015; 1.000 meter: jongens (E) en meisjes (F) geboren in 2012 en 2013.

Afhankelijk van het aantal deelnemers starten jongens en meisjes samen. Nadien zal wel een apart klassement opgemaakt worden. De prijsuitreiking van de jeugdreeksen (eerste 3 jongens/meisjes per reeks) volgt meteen na de aankomst van de laatste reeks. Om 9.30 uur start de 5 km en om 10.30 uur de 10 km.

The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »