Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.

“Tijdens Tastoe presenteren lokale restaurants hun signatuurgerechten, terwijl sommeliers en brouwers voor de perfecte begeleidende wijnen en bieren zorgen. Voor de liefhebbers van cocktails en koffie zijn er ook genoeg smakelijke opties. Dit evenement biedt een unieke kans om de rijke smaken van Middelkerke te ontdekken in een prachtige setting aan de kust”, verduidelijkt Rosalie Verlinde diensthoofd toerisme.

Schepen van Toerisme en Evenementen, Tom Dedecker, benadrukt het belang van het evenement: “Onze gastronomie zit al jaren in de lift. We hebben topzaken die mooie punten krijgen in Gault&Millau, eigen brouwers, een topsommelier, verschillende typische signatuurgerechten. Dit moeten we als gemeentebestuur blijven ondersteunen. Een event als Tastoe toont dat wij trots moeten zijn op de kwaliteit die onze horecazaken brengen.”

Praktisch

De toegang tot Tastoe is gratis. Gerechten en dranken kunnen worden gekocht met Tastoe-jetons, verkrijgbaar aan de kassa’s. Herbruikbaar bestek dient aangekocht te worden voor 2,25 euro en kan onbeperkt geruild worden voor proper bestek ter plaatse. Honden zijn niet toegestaan op het evenement.

De openingstijden zijn als volgt: op zaterdag van 11 uur tot middernacht (keuken open tot 21.30 uur) en op zondag van 11 uur tot 20 uur (keuken open tot 18 uur).

The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »