Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.

“Om de twee jaar willen we onze deuren openzetten. We nodigen de buren uit om eens te komen kijken naar waarmee we hier bezig zijn en zorgen toch telkens voor een gevarieerd programma. Vorig jaar mochten we meer dan 6.000 bezoekers verwelkomen”, zegt de voorzitter van de vzw Vliegveld Moorsele.

“Blikvangers dit jaar zijn onder andere de Spitfire Mk. XVIe. Dat is een authentiek toestel dat in 1940 werd gebruikt bij de Slag om Engeland – alle onderdelen zijn nog origineel.”

“De Curtis P-40 Warhawk is een Amerikaans jachtvliegtuig dat werd ingezet in de Tweede Wereldoorlog. Bij de aanval op Pearl Harbor, in 1941, konden drie van die toestellen nog opstijgen en het gevecht aangaan met de Japanse bommenwerpers – de scène in de film Pearl Harbor is bekend.”

Red Devils Accro Team

“Een uniek moment wordt het luchtdefilé van historische vliegtuigen. Er komt zelf een Tipsy-vliegtuig, ontworpen door de Belg Ernest Tips, een van de drie nog vliegwaardige op de wereld.”

Naast de historische vliegtuigen tekenen ook heel wat hedendaagse toestellen present. Op de Fly-In komen de clubs hun toestellen presenteren. Vorige keer kwamen er zelfs van over het Kanaal. Vanaf 14 uur zijn er acrobatische vliegdemonstraties, met als top of the bill het Red Devils Accro Team en de NH90, de opvolger van de befaamde helikopter Sea King. Zij verzorgen een search and rescue-demonstratie, Windkracht 10 waardig.”

Praktische info

Wie met de auto komt, parkeert aan Het Zilveren Spoor in de Overheulestraat 235. Parking kost 5 euro, ten voordele van de jeugdbeweging +13 in Gullegem. Pasmunt graag.

De organisatie vraagt zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Voor hen is de ingang ook langs de Ledegemstraat. De Opendeur/Fly-In start op beide dagen om 11 uur en eindigt om 18 uur. Vliegdemonstraties starten om 13.30 uur. Er zijn diverse drank- en eetstandjes.

The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »