FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.

In het tussenseizoen zag FC Gullegem heel wat sterkhouders andere oorden opzoeken. Het bestuur bleef er rustig bij, en heeft ondertussen de vertrekkers door evenwaardige spelers vervangen. Met het aantrekken van Bob Straetman bewijst de sportieve cel, onder leiding van Filip Hostyn, dat ze goed weet waarmee ze bezig is.

Carpoolen

Bob Straetman klinkt mogelijk niet vertrouwd in West-Vlaamse oren, maar de 26-jarige aanvaller heeft bij SC Lokeren, Virton, Lierse, Merelbeke en Ninove wel degelijk zijn strepen verdiend. Vorig seizoen, bij Eendracht Aalst, hielp hij de Ajuinen met zestien assist en acht doelpunten aan de titel.

“Momenteel woon ik nog in Dendermonde, maar ik verhuis straks naar Gent”, zegt Bob Straetman. “Of de afstand Gent-Gullegem me niet afschrikt? Met mijn vriendin Emma Van Thuyne, die basket speelt bij Spurs Kortrijk, kan ik carpoolen. De onderhandelingen met Gullegem waren al een tijdje bezig, maar door de moeilijke situatie bij Aalst moest ik wat geduld oefenen. Sportief heb ik er een mooi seizoen beleefd. Maar door de financiële situatie was het mentaal soms zwaar.”

Goeie keuze

“Waarom mijn keuze voor Gullegem? Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord, en na een goede babbel moest ik niet lang meer nadenken. Met Gullegem, een warme en gezellige club, maakte ik een goede keuze. Ik kijk uit naar de start van de competitie.”

De aanwinsten: Imad Zmimmer (Mandel), André Ntambue (Brakel), Lucas Devolder (Winkel), Oleksandr Beshliaha (Petegem), Robbe Santens (Harelbeke), Juan Heugebaert (Moen), Juliaan Laverge (KM Torhout), Bob Straetman (Eendracht Aalst).

FC Gullegem hervat de trainingen op dinsdag 9 juli. De eerste oefenwedstrijd, tegen KVK Westhoek, wordt gespeeld op zaterdag 20 juli om 18 uur. (Fons Vandewynckele)

The post FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »