Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.

De officieuze start van Dwars door Wingene op zaterdag 13 juli start om 14 uur op het Kerkplein. Maar de officiële start begint 1 kilometer verder in de Rozendalestraat. Met een uitgetekende aankomstzone in de Oude Bruggestraat kunnen toeschouwers in een mum van tijd zowel van het vertrek als de aankomst van de renners genieten. Er werd een lokale ronde van 11,5 km voorzien langs Wingene, Sint-Elooi, Wildenburg en Sint-Jan, met name vanuit het Kerkplein via de Rozendalestraat, Noordakkerstraat, Gravestraat, Schaapsdreef, Beernemsteenweg, Bedelfstraat, Rakestraat, Keukelstraat, Balgerhoekstraat, Ruiseledesteenweg, Tieltstraat en de Oude Bruggestraat. Dat parcours moeten de renners veertien maal afleggen, in totaal 156 km.

Een jaar werk

De gewijzigde plannen vroegen heel wat tijd en energie van het bestuur van Wingene For Cycling, dat zo’n jaar aan deze nieuwe editie heeft gewerkt. “Het wordt ongetwijfeld een mooie editie, dankzij de intense samenwerking tussen onze vzw, het gemeentebestuur en onze partners”, aldus voorzitter Geert Vanhullebusch. Voorlopig schreven 21 Belgische en drie Nederlandse ploegen zich in, goed voor zo’n 168 deelnemers. Alleen U 23-renners (18 tot 23 jaar) en eliterenners zonder contract komen in aanmerking. Door de meer centrale ligging komt er op het Kerkplein een extra drankenstand en een groot terras met zo’n honderd plaatsen.

Geen schermen

In de teamzones kunnen toeschouwers van 10 tot 14 uur zien hoe de renners zich voorbereiden. Op het Kerkplein worden vanaf 12.45 uur alle ploegen voorgesteld. Daar zal na de rit ook de podiumceremonie gehouden worden, rond 17.45 uur. Omdat iedereen de wedstrijd herhaaldelijk live kan volgen, worden er nergens schermen geplaatst. Shoppen in het centrum is nog altijd mogelijk, want alle winkels zijn toegankelijk. Dat maakt een meer centrale Dwars Door Wingene extra aantrekkelijk.

The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »