Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke werken al twee maanden aan de voorbereiding van hun wagen. “We hadden ons ingeschreven voor de rally, maar werden aanvankelijk niet geselecteerd en kwamen op de reservelijst terecht. We hadden de hoop eigenlijk al opgegeven tot we twee maanden geleden dan toch een positief bericht kregen om te mogen deelnemen aan de zevendaagse roadtrip van Brussel naar Budapest”, vertelt Kevin Waelkens.

“Auto’s en rijden is al van kindsbeen af onze passie. Ikzelf maakte van mijn hobby mijn beroep en baat ondertussen een kleine garage uit in Zwevegem. Stephen heeft zijn oldtimer Ford Lincoln Mercury uit 1949 overgebracht vanuit Amerika en volledig gerestaureerd, een echte parel. Kevin deelt dezelfde passie en zorgde voor de detaillering van onze Budapest-auto. Voor de Budapestrally hebben we onze Audi wat ‘opgesmukt’ zoals het de rally betaamt. We hopen hiermee vele hoofden te laten draaien en wat extra punten te scoren”, vult Bruno Vandorpe aan.

Opvallen

Bij het woord ‘rally’ denken we meteen aan scheurende banden en ronkende motoren, maar dit is de Budapestrally niet. “Het is een roadtrip over zeven ritten met een opgesmukte oude wagen. Tijdens de trip moeten we diverse uitdagingen en opdrachten uitvoeren. De rally is gebaseerd op punten en originaliteit, en dus niet op snelheid.”

Nog voor de start van de rally zijn er zelfs punten te winnen. “Er zijn enkele opdrachten waarmee we nu al kunnen scoren. Zo moeten we onze wagen zo opvallend mogelijk maken, in de media komen, een colonne vormen met minstens 20 auto’s met de onze voorop en proberen zoveel mogelijk mensen in onze auto te krijgen”, besluit Stephen Glabeke.

The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »