Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.

Maldegem is een mooie, groene gemeente met heel wat gezellige horecagelegenheden en een rijke geschiedenis. “Stuk voor stuk troeven, die we nog meer willen uitspelen”, zegt schepen van Toerisme Annelies Lammertyn (CD&V). “Dat is ook de reden waarom we een toeristisch ambtenaar hebben aangesteld en gestart zijn met een participatietraject om de behoeften van onze gemeenschap in kaart te brengen. Daarnaast hebben we het toeristisch platform nieuw leven ingeblazen en op onze gemeentelijke website een speciale ‘Visit’-pagina gelanceerd.”

30.000 overnachtingen

“Wat opvalt is dat onze gemeente op het vlak van toerisme de afgelopen jaren een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt. Zo zijn er op jaarbasis verspreid over 31 accommodaties maar liefst 30.000 overnachtingen. Veel toeristen vinden jaarlijks de weg naar Maldegem, waar ze te voet of per fiets kunnen genieten van rust en prachtige natuur. Onze logieshouders gaven aan dat er nood was aan uitgestippelde fietsroutes. Om toeristen een zo goed mogelijke fietsbeleving aan te bieden, kozen we bewust voor uitgestippelde, bewegwijzerde routes”, klinkt het.

“Elke fietsroute vertelt fietsers iets over de geschiedenis van Maldegem”, vult Robin Van Kerschaver aan. “Zo voert de Switchback-route fietsers onder meer langs het eerste vliegveld van Maldegem, het Canadees-Poolse oorlogsmuseum en het Canadian War Cemetery. Zowel in het museum als op de begraafplaats komen fietsers meer te weten over Operatie Switchback, de bevrijding van de Schelde.”

Molens

De George Reid & Pieter Bladelin-route loopt dan weer langs de crashsite van George Reid in het landelijke Vossenhol en de historische Bladelin-site in Middelburg. “De derde route, Airfield B65, brengt fietsers onder meer naar de Vossenholse meersen, de Burkelse bossen en de Kleitse parochie met de Cuelenaersmolen en de verhalen van de verdwenen Caeckaert’s molen. Trage wegen nemen fietsers mee langs de voormalige rozenvelden van De Coninck-Dervaes, de Kampel en het historische oorlogsvliegveld”, besluit bezieler Robin Van Kerschaver.

Info:www.maldegem.be/fietsroutes

The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »