Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.

Het directiecomité van de Nationale Loterij bestaat naast Haek nog uit de operationeel, verkoops-, technologie-, marketing- en financieel directeurs van het bedrijf. Dat kreeg woensdag het verslag van de bemiddelaar te horen over het dinsdag afgesprongen overleg met de vakbonden.

Volgens de Nationale Loterij bevestigde het directiecomité zijn steun voor Haek. “Sinds zijn aanstelling in 2013 heeft de heer Haek blijk gegeven van sterk leiderschap en een strategische visie die de Nationale Loterij in staat heeft gesteld om haar positie te bestendigen in steeds veeleisendere marktomstandigheden, dit door trouw te blijven aan haar waarden”, luidt het in een schriftelijke mededeling.

Dialoog

“We blijven overtuigd van de capaciteiten van de heer Haek om onze organisatie naar de toekomst te leiden. We zijn ervan overtuigd dat we door dialoog, wederzijds respect en samenwerking kunnen blijven bloeien als een verantwoordelijke en innovatieve organisatie voor onze spelers, voor de maatschappij in het algemeen en voor onze medewerkers in het bijzonder.”

Tijdens de raad van bestuur van komende dinsdag zal het comité “initiatieven voorstellen, zowel wat betreft de communicatiestijl van de heer Haek als de andere onderwerpen die tijdens de bemiddeling werden besproken”, luidt het. Daarbij is sprake van “respect voor de sociale dialoog binnen de geëigende organen van het bedrijf”.

Verbaal geweld

In maart ging de bemiddelingsprocedure van start op vraag van de vakbonden. Die waren enerzijds misnoegd over het moeizame sociale overleg bij de Nationale Loterij en anderzijds over het gedrag van Haek. Ze verweten hem onder andere “onaanvaardbaar verbaal geweld” tegen het personeel en “overmatig alcoholgebruik”.

“De vakbonden eisen niet het ontslag van Haek. We laten de keuze aan de directieraad”

De bemiddeling is dinsdag echter afgelopen zonder akkoord. De Nationale Loterij zegt dat Haek zich daarbij wel meermaals verontschuldigd zou hebben “voor zijn communicatiestijl die door ongepast woordgebruik of door de gebruikte toon, kan overkomen als intimiderend, onaangepast en kwetsend”. Hij zou ook beloofd hebben daaraan te werken.

Vertrouwen is weg

De vakbonden gaven echter aan dat “het vertrouwen volledig weg” is. Volgens Kelly De Wilde van ACV Openbare Diensten deed er zich tijdens de laatste vergadering ook een nieuw incident met Haek voor: een “uithaal” van de ceo, “boven het normale geluid”, waardoor de vakbondsvertegenwoordigers zich aangevallen voelden. “Hij blijft een probleem vormen. Ondanks meerdere vergaderingen, blijft hij in de ontkenningsfase zitten”, zei dan weer Jean-François Lemaire, federaal secretaris bij ACOD Overheidsdiensten. “Hij schuift zijn fouten in de schoenen van zijn medewerkers en blijft duidelijk een toxische manager.”

De Wilde gaf aan dat de vakbonden niet het ontslag eisen van Haek. “We laten de keuze aan de directieraad”, luidde het.

The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »