Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.

Voor dierenliefhebbers is het vaak erg moeilijk om afscheid te nemen van hun favoriete huisdier. Jan Behaeghel uit Roeselare moest onlangs afscheid nemen van zijn hond Boris. “Boris was al tien jaar een volwaardig lid van ons gezin”, aldus Jan. “Toen ik hoorde dat de stad een dierenrouwplaats zou openen, bestelde ik meteen een gedenkplaatje. Een dergelijk initiatief ontbrak nog in de stad. Ik ben erg blij dat er in de stad nu ook een plek is om geliefde huisdieren te herdenken.”

Die plek bevindt zich aan de achterzijde van de nieuwe begraafplaats tussen de Piljoenstraat en de Groenestraat. Achteraan de begraafplaats werd in een klein bosje een rustgevende ruimte voor rouwende dierenbaasjes ingericht. “De bankjes en de gedenkplaat vormen een plek van troost, verbondenheid en herinnering waar de band tussen mens en dier centraal staat. Huisdieren zijn niet alleen maar huisdieren, ze hebben vaak een erg belangrijke rol binnen een gezin”, aldus schepen van dierenwelzijn Matthijs Samyn (CD&V) die vorig jaar ook moest afscheid nemen van zijn hond.

Erg waardevol

De dierenrouwplaats werd dinsdag op een erg serene manier geopend. De drie eerste aanvragers van een gedenkplaatje woonden de inhuldiging bij en kregen van schepen Samyn een foto van hun geliefde huisdier. Na de onthulling van de centrale houten structuur met daarop de gedenkplaatjes bracht zangeres Hanne Nollet een passend nummer. Jan Behaeghel is de stad alvast erg dankbaar voor het initiatief. “Erg waardevol. We kennen allemaal de begraafplaatsen voor mensen, maar deze dierenrouwplaats is een echte meerwaarde voor baasjes van overleden dieren.”

Wie zelf een dierengedenkplaatje wil aanvragen voor op de dierenrouwplaats kan terecht op http://www.roeselare.be/dierenrouwplaats voor meer info hieromtrent. Voor 30 euro kan men een herdenkingsplaatje aanvragen dat zeker minstens vijf jaar op zijn plaats zal blijven hangen.

The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »