“De slechtste regeerperiode sinds WOII”: hoe de Britse Conservatieven zichzelf in de vernieling reden

Alles wijst erop dat de Britse Conservatieven bij de parlementsverkiezingen van 4 juli een flink pak slaag zullen krijgen. De Brexit-chaos, covid, Partygate, 5 premiers in 6 jaar tijd: je kan niet anders dan vaststellen dat de partij van David Cameron, Boris Johnson en Rishi Sunak zich kapot geregeerd heeft. Een terugblik op 14 jaar zelfvernietiging. 

Meer krantenkoppen in België

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »