De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.

Ronny Vandamme en Renzo Gunst uit Roeselare en Jouri Houthoofdt uit Ardooie verdedigen er onze kleuren. De wedstrijd wordt betwist op de bekendste rivier, de Sava, in de omgeving van Brezice. “De manier of tactiek zal ter plaatse besproken worden”, opent Ronny Vandamme. “Rekening houdend met verschillende omstandigheden zoals onder meer het weer, de hoeveelheid en welke vissen er aanwezig zullen zijn.”

De Plattevissers werden in september 2023 kampioen van België waardoor ze zich kwalificeerden. “Dit is de eerste keer in het bestaan van onze club dat we deelnemen aan het WK. De club is gestart in 2009 en is gestaag gegroeid.”

Uitstraling

“De doelstelling is zo hoog mogelijk te eindigen op het WK met de bedoeling de club in de schijnwerpers te zetten in België. Die uitstraling kan een positieve invloed hebben op andere hengelverenigingen om alsmaar beter te doen. Ook de jeugd willen we daarmee bereiken. De deelnemers zijn gemotiveerd om die doelstelling te halen. Dit is al een eerste punt om te slagen”, aldus Ronny.

Engeland, Italië en Frankrijk behoren tot de kanshebbers. Ook het thuisland zal waarschijnlijk op het voorplan treden wegens de kennis van de Sava.

Alle materiaal wordt met auto’s vervoerd naar Slovenië, goed voor een afstand van ongeveer 1.300 kilometer. “Daarnaast moeten we een woning huren, lokaas en aas stockeren, enzovoort. Er komt toch heel wat voorbereiding bij kijken”, weet Ronny.

Naast de zes vissers is er een coach en zijn er ondersteunende mensen aanwezig om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. “Dit met het oog op succes onder het motto ‘eendracht maakt macht’”, besluit Ronny.

De andere deelnemende vissers zijn Vincent Verbeke, Thibo Sinnaeve en Stephane Isbled. (RV)

The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »