Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.

“We eindigden vorig seizoen zesde, maar telden evenveel punten als Rumbeke. Door een keer minder te winnen, werden we zesde. Al verloren we niet van Rumbeke”, zegt trainer Rudy Blanchard.

“Overall was ik heel tevreden van ons seizoen en ook de speelsters en het bestuur waren positief. In het begin was het nog niet zeker of we überhaupt zouden kunnen starten aan de competitie. We startten heel sterk en stonden tweede rond de jaarwisseling. Na Nieuwjaar begon het schoentje voorin wat te wringen. Getuige de vier matchen die op 0-0 eindigden. Het uitvallen van Febe Loonis is een van de oorzaken. Zij vond vlot de weg naar doel. Met 26 tegendoelpunten, waarvan vijf na een forfait in de eerste match, stond het defensief als een huis. Het was dan ook aanvallend dat we er iets bij wilden.”

Offensieve versterkingen

“Geen evidente zoektocht, maar we konden toch vier offensieve versterkingen realiseren. Elise Verbrugghe is een flankaanvaller die overkomt van FWDM. Femke Vansteelant is een kleine en vinnige spits die actief was bij Rumbeke. Luna Verschaeve en Elle Verschoore zijn in het dagelijks leven een koppel en zij komen over van Mandel. Met Luna werkte ik eerder samen bij Staden. Marlies Brouckaert stroomt door vanuit de U17. Zo zullen we een mooie kern van 18 speelsters hebben. De plaatsen zullen duur zijn. Als assistent krijg ik dit seizoen Febe Depreiter naast me. Zij is ook onze afgevaardigde en de trainster van de U21. Haar zus Jill is kapitein van onze ploeg.”

Eerste training

Op 24 juli is er de eerste training. “We plannen oefenmatchen in tegen Emelgem-Kachtem, Heule B, Zerkegem en Middelkerke. Tegen Middelkerke maken we er een daguitstap van. De oefenmatchen moeten ons klaarstomen voor de competitie. Het wordt een reeks van 15 in plaats van 16 ploegen, waardoor we dus enkele keren bye zullen zijn. Staden zakte uit interprovinciale en er komen vijf tweedeprovincialers bij. Er zijn ook enkele zakkers en ploegen die er de brui aan geven. Qua ambities wil ik niet te hoog van de toren blazen. Ik wil minimaal hetzelfde bereiken als vorig seizoen. Onze eerste bekermatch is op 11 september tegen Rumbeke.”

The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »