Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”

Franky Baert (55) uit Sint-Andries heeft een advocatenkantoor in Jabbeke en is al jaren actief bij KG Witte Beer. Hij neemt het waarnemend voorzitterschap over van Steve Huys. “De club leeft”, stelt hij vast. “Vooral de combinatie jong en oud is uniek. Het is van de jeugd dat het toekomstgericht moet komen.”

Interclub

Tennisschool Rekkets, onder leiding van Vincent Dedecker en Christophe Vanhecke, bijgestaan door een enthousiast trainersteam, staat in voor de begeleiding van de vele jongeren. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken”, pikt bestuurder Jean Van Houtryve in. “Zo hadden we in interclub bij de jeugd zo’n 120 spelende leden.”

Tornooien

In juli is er in Witte Beer het jeugdtornooi gevolgd door het enkeltornooi. Begin september start het Villa Maria dubbeltornooi waar men weer op een ruime belangstelling hoopt. Vorig jaar waren er circa 330 inschrijvingen. “Ook nu zijn er diverse activiteiten, met daarnaast een extra padeltornooi in vijf reeksen. Dat komt in de plaats van een stage”, vult Guy Royaux aan.

Verder investeerde de club in een nieuw terras. Ook het andere terras wordt toegankelijker gemaakt. “Er zijn vier vernieuwde tennisterreinen met beregening en niet te vergeten de puike uitbating door Nicolas Vanoutrive en Evy Van Engelandt. Verder willen we de lawaaihinder voor de buren tot een minimum beperken, door middel van een duurzame oplossing”, aldus Baert.

“De Witte Beer is er voor alle leeftijden. Ons oudste lid, Rita Soubry, de oma van Thibo Somers (voetballer bij Cercle Brugge, red.), wordt 90. Zij is nog actief in petanque. Daarin hebben we zelfs 60 ploegen. Maar er zijn ook 120 leden in bridge. Er is onze fietsclub, de voetbalploeg en voor tennis en padel houden we met 800 leden min of meer stand.” (ACR)

[email protected]

The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »