Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).

In totaal beschikt de gemeente Beernem via het OCMW over vijf noodwoningen. Vier panden worden gebruikt voor de opvang van daklozen, een pand is momenteel in gebruik door Oekraïense vluchtelingen. “In totaal hebben we zestien sociale woningen in eigen beheer waarvoor we twee woningen omzetten in een doorgangswoning. Daarmee spelen we in op de stijgende vraag, want er is een enorme wachtlijst voor sociale woningen”, vertelt Vicky Reynaert. Daklozen kunnen drie maanden gebruikmaken van de noodwoning. “Daarbij begeleiden we hen naar een vaste woonst, al zien we vaak dat die termijn wordt verlengd door de enorme krapte op de huurmarkt. Onze noodwoningen zitten nu permanent vol, waardoor we er mensen in hun auto of in een tent slapen omdat ze nergens terecht kunnen.”

Grote nood

Het einde van de bestuursperiode nadert, maar volgens de huidige schepen moeten er in de komende legislatuur investeringen voorzien worden voor noodwoningen. “Maar alles zal afhangen van de volgende coalitie. Maar eigenlijk hebben we weinig keuze. Er is een enorme nood aan zo’n woning en lokale besturen krijgen steeds vaker de taak om daarin te voorzien.

De nieuwe doorgangswoning was al langer eigendom van de gemeente, maar de bewoner had levenslang woonrecht. Nu de bewoner overleden is, kan de gemeente het gebouw opfrissen en klaarmaken voor gebruik. “Daarvoor investeren we 70.000 euro, waarvan we net geen 25.000 euro gesubsidieerd krijgen”, legt Reynaert uit.

The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »