Bakelandtcomité en acteurs klaar voor Musical Bakelandt: “Twee jaar mee bezig geweest”

Heel de week werd er druk gerepeteerd en opgebouwd in het Vijverpark voor de Musical Bakelandt die van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli vijf keer gespeeld wordt. De acteurs en het Bakelandtcomité zijn dan ook helemaal klaar voor het spektakel. Ondertussen zijn ook al meer dan 85 procent van de tickets verkocht.

Met generale repetities op maandag, dinsdag en woensdag was het al een drukte van jewelste in het Vijverpark voor de Musical Bakelandt. “De voorbereidingen verliepen goed”, zegt Koen Verdru van het Bakelandtcomité. “We zijn hier al twee jaar mee bezig. De laatste drie maanden waren al heel intens en de afgelopen twee weken zijn we er iedere dag voor in de weer. Maar we zitten op schema. De voorbereiding verliep zoals we gehoopt hadden.”

Nostalgie

In totaal worden er in vijf dagen zeven voorstellingen gespeeld. “Het is een nostalgische terugblik op de Bakelandtstoet van de jaren tachtig en negentig, waar iedereen uit de gemeente wel eens aan heeft deelgenomen of naar heeft komen kijken. Het verhaal van Bakelandt willen we op die manier weer kenbaar maken bij de jeugd, zodat de jeugd weet wie de figuur Bakelandt is en waarom hij zo leeft in Langemark-Poelkapelle”, gaat Koen Verdru verder. “Er zullen een 120-tal acteurs, een 40-tal muzikanten en nog een kinderkoor van 20-tal mensen meedoen aan de musical en dan heb je nog de 12 leden van ons comité en een aantal vrijwilligers die ervoor zullen zorgen dat alles in goede banen loopt. Een heel team dus.”

Mooi weer?

“Ruim 85 procent van de kaarten is intussen verkocht. Bepaalde voorstellingen zijn helemaal uitverkocht, zoals de première op donderdag en de namiddagvoorstelling op zaterdag. De beste kans om nog een goeie plaats te bemachtigen is op zondagnamiddag”, geeft Koen Verdru nog mee. “Er kan nog één factor spelbreker zijn en dat is het weer, maar we staan in contact met weerman Michiel Bonte en de vooruitzichten zijn relatief goed. Er kan misschien wel eens wat regen vallen, maar voorlopig niet op het tijdstip dat het niet mag. We hebben goeie hoop dat dit ook goed komt.”

Na elke voorstelling opent het Bakelandtcomité in samenwerking met studentenclub Moeder Bakelandt een zomerbar op het Statieplein waar nog kan nagepraat worden. Ook wie de voorstelling niet bijwoont, is welkom om er iets te drinken.

Meer info en tickets via de website www.bakelandtvzw.be.

The post Bakelandtcomité en acteurs klaar voor Musical Bakelandt: “Twee jaar mee bezig geweest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »