Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.

Door overmatig alcoholgebruik waren er wel vaker problemen bij C.L. (46) en haar partner F.D. (50) in Assebroek. Die laatste werd agressief als hij te veel gedronken had. In totaal was de politie al acht keer tussenbeide gekomen toen de spanningen op 18 mei vorig jaar een gewelddadig hoogtepunt bereikten.

Die avond hadden zowel C.L. als F.D. veel gedronken. Het kwam tot een ruzie waarbij F.D. zijn vrouw op haar hoofd en armen sloeg met een afstandsbediening. Naar eigen zeggen werd het C.L. zwart voor de ogen en ging ze in de keuken een aardappelmes halen. “Nu is het gedaan”, riep ze terwijl ze F.D. in totaal vier keer stak in de schouder en de buik. Toen de politie ter plaatse kwam bekende ze huilend wat er gebeurd was.

Levensbedreigend

Een van de steekwonden in de buik veroorzaakte een levensbedreigende bloeding, maar F.D. overleefde de feiten. Tijdens zijn verhoor bevestigde hij de verklaringen van zijn partner. De Bruggeling gaf ook aan zich schuldig te voelen. Hij vroeg hulp en liet zich na de feiten opnemen in een ontwenningskliniek. C.L. kwam na bijna vier maanden voorhechtenis vrij onder voorwaarden.

Zowel C.L. als F.D. hadden nog een blanco strafblad. Ze gaven aan hun drankprobleem aan te willen pakken om hun relatie te redden. Ze zullen zich allebei de komende vier jaar aan een reeks probatievoorwaarden moeten houden, waaronder een alcoholverbod en therapie. (AFr)

The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »